Så kommer era arrangemang med i kalendern!

Vad roligt att du också vill att era arrangemang kommer med i vår kalender! Alla vill vi detsamma – ha en aktiv kalender där alla föreningar, företag och organisationer i Bjursås Socken kan publicera information. På så vis får vi en aktivt Socken och gör det enkelt att planera tillställningar utan att de krockar med varandra.

Vi använder oss av Googles kalenderfunktion för att administrera alla kalendrar.

För att komma igång:

 1. Besök https://www.google.com/calendar?hl=sv gå in här och skapa ett konto om du inte redan har ett. Efter det är gjort kommer du få upp din kalender. Skapa gärna ett konto som flera i föreningen kan använda. Skapa en gmail-address om det behövs.
 2. Lägg in era aktiviteter.
  createCalLägg in aktiviteterna. När man skapar en aktivitet så kan man välja att låta det vara en återkommande aktivitet. Det vill säga att man kan lägga in att varje fredag är det herrbad i badhuset. Glöm inte att lägga in tider också.
  Det finns många inställningar man kan göra, men om du har flera kalendrar så se till att du lägger till aktiviteten i rätt kalender.
 3. När alla händelser är inlagda i kalendern så är du färdig för den här gången. Vi hoppas att ni ska fortsätta lägga in aktiviteter när terminen är slut. Efter det är det dags att dela kalendern med oss så vi kan lägga till den på hemsidan. Då gör du så här:
 4. calendersettingsFörst klickar du på den lilla pilen bredvid din kalender till vänster. När du klickat på den väljer du ”Kalenderinställningar”. Då öppnas en sida med massor av inställningsmöjligheter. Bläddra ner till ”Kalenderadress”.
  Screenshot - 2014-11-19 - 19:26:17Markera och kopiera ”Kalender-ID:t”. Det är detta du sedan skall skicka till emil@dalnix.se.
 5. Klicka sedan på ”Ändra delningsinställningar” för att göra kalendern offentlig.sharecal
 6. Nu har du gjort allt du behöver. Kom ihåg att du själv ansvarar för att hålla er kalender uppdaterad. Det kan också ta någon dag innan vi hunnit lägga in din länk.

Om du har några frågor om det här maila till emil@dalnix.se.