Bosätt dig i bjursås du också!

Dössbergets Värdshus Bjursås

Dössberget

Beläget på höjden med utsikt över byn och Rogsjön. En plats för alla generationer.

Bjursås Hembygdsförening

Dössberget förvaltas av Bjursås Hembygdsförening vars uppgift är att värna om och vårda vår hemmiljö, vårt kulturarv och våra traditioner, öka kunskapen om och förankra känslan för vår hembygd både ur ett historisk och ett kulturellt perspektiv.
Det innebär att föreningen aktivt medverkar till att vårda och bevara vår natur, kultur, landskapsmiljö och våra fornminnen och är dessutom delaktig vid samhälls- och miljöplanering.
Föreningens hembygdsgård, Dössberget, har ett museum med utställningar i olika teman, en Handelsbod som säljer produkter tillverkade av hantverkare från bygden, gamla byggnader med bevarade miljöer från förr och tamdjur av olika slag. På området finns ett värdshus med restaurang och kafé, som tillhandahåller vällagade luncher och middagar, catering, kaffe, fina bakverk och glass.
Föreningen organiserar och arrangerar olika aktiviteter på Dössberget såsom traditionellt midsommarfirande, olika evenemang med artistuppträdanden, Bjursvicku, familjedag, höst- och julmarknad och mycket annat.
Följ Bjursås Hembygdsförening: Hemsida www.bjursashembygdsforening.com och på Facebook Bjursås Hembygdsförening

Dössberget Bjursås djur

Djur

På Dössberget finns det en mängd djur att besöka. Grisar, höns, kaniner, kalkoner och getter. Uppskattat av barn och vuxna. 

Värdshuset

Dössbergets Värdshus är en populär restaurang med fantastisk utsikt över bygden. Här kan du njuta av fika, glass, lunch eller den god middag i solnedgången.