Coop Konsum i Bjursås satsar stort

205

Den 19 april klockan 10.00 skedde den officiella invigningen av nya COOP Konsum i Bjursås. Konsumentföreningen som funnits i Bjursås i närmare 100 år, har drivit butik i lokalerna på Mårtsbovägen sedan 1932 och byggt ut lokalerna ett flertal gånger. Nu satsade man stort och utökade säljytan från 500 kvm till 850 kvm.

När jag nu träffar föreningschefen Leif Persson har det gått några veckor sedan invigningen och han berättar om kundernas övervägande positiva reaktioner och en ökande försäljning. Nya kunder har hittat till butiken och snittköpet har ökat, d.v.s. kunderna handlar mer. Sedan invigningen har även fler medlemmar anslutit sig till föreningen. De största förändringarna man som kund märker är ett utökat sortiment och butiken har idag tre utgångskassor istället för tidigare två. Rymligare gångar och arbetsytor underlättar för både kunder och personal menar Leif.

Den manuella charkdisken har blivit en liten saluhall med flera delikatesser och ofta bjuds det på något gott! Spelhörnan har getts större utrymme och uppdaterats med elektroniska väggtidningar för att kunna ge kunden den senaste informationen som rör samtliga spelformer från ATG och Svenska spel. Vid utgångskassorna finns numera även bord och stolar för den som vill sitta ner och ta en kopp kaffe, umgås eller bara vila benen en stund. Även frysavdelningen har vuxit och nya energisnåla frysar med lock och dörrar har installerats. Leif berättar också om nya och bättre beredningsutrymmen för personalen, exempelvis i charkavdelningen.

Mycket har hänt under de sista månaderna och när jag frågar Leif om framtiden och vad man som kund kan förvänta sig av COOP Konsum säger han att föreningen kommer att fortsätta på den inslagna vägen med fokus på Medlemsnytta (det ska löna sig att vara medlem), Miljöengagemang och Matglädje. Med stöd från kunderna som väljer att handla på hemmaplan kommer butiken att fortsätta växa inom dessa områden!

Vid pennan Evelina Bergkvist Blohm