Vinter

Bjursås är lite av ett vinterparadis. I hjärtat av Dalarna brukar det som oftast bjudas på snörika vintrar. Aktiviteterna som finns är många.

Slalombacken

Skidåkning. Foto: Viktor Kättström

 

Vintertid finns skidanläggningen Bjursås Nya SkiCenter med 6 liftar, 16 nedfarter och nya häftiga Soulpark. Skiduthyrning, skidskola, snowtube, pulkabacke mm.
Boende finns i stugbyn som ligger i foten av Bjursberget, där finns även uppställning för husvagnar, Bjursås Stugby & Camping.
För mer info se www.bjursas.com

Längdskidåkning

Snösäkert område för längdskidor är Sörskog, en by strax norr om centrala Bjursås. Här finns längder som passar alla åkare, från 2,5 km till 18 km. Spåren går i underbar natur med varierande skidåkning.
För spårstatus gå in på http://bjursok.kund.dalnet.se/skidsp/sorskag-sida.htm
Länk: Information om skidspåren i Sörskog

Eljusspåret uppe på dössberget erbjuder 3,2km kuperad terräng.
Spåren prepareras av Bjursås IK på ideell väg. Starten är vid Hanses Hällar, ovanför Dössberget och ridklubben. Längdspåret har även förbindelse med Bjursås SkiCenter.
Spårkartor: http://bjursok.kund.dalnet.se/skidsp/sparkarta.htm

På flera ställen runt om i Bjursås så brukar det köras upp spår på olika sjöar. Eftersom det är eldsjälar som spårar när de hinner så är det inte alltid det finns spår. Men är man sugen för att åka lite på sjö så kan man åka förbi både Rappsmälingen och Nässmälingen och titta.

Skoter

Skoter, Foto Bjursås snöskoterklubb

Skoterleder finns det många av i Bjursås, det är härligt att ta med matsäck och åka på de fina lederna med vinterlandskapet passerande runt omkring sig. En tur till Knubben med dess fina utsikt eller till mysiga Flymyrskojan. Bjursås Skoterklubb är de som håller lederna fina i vår bygd.
www.bjursassnoskoterklubb.se

Hoppa till navigering

2 kommentarer till Vinter

 1. Hej hur ser spåren ut idag, 9/12? Mvh Jenny

  1. Hej Jenny,

   Följ denna länk så finner du spår information.
   http://www.bjursasok.se/skidsp/sorskag-sida.htm

   //Kattis

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.