Projekt- som varit..

 

Under 2013 drev Bjursås Sockenråd två projekt.

Kommundelsutvecklingsmedel om 500.000 kr har erhållits från Falu kommun för år 2013, till vägbelysning i Sågmyra och utveckling av service och boende i socknen.

Februari 2013 beviljades utvecklingsmedel från LEADER till utveckling av sommar- och vinterturism i Bjursås.

Lars-Åke Björklund anställdes som projektledare.

Under september och oktober 2013 hade Lars-Åke möten med olika åldersgrupper i socken. Detta för att undersöka vilka önskemål och förhoppningar som finns inför framtiden i vår socken.

Rapport Utvecklingsplan Bjursås Socken 2015

 

 

 

Hoppa till navigering

En kommentar till Projekt- som varit..

  1. Suveränt bra belysning som ni ordnat längs gamla järnvägen i Sågmyra! Här ser man verkligen allt och ljuset är fantastiskt bra längs sträckan – men det gäller ju att ta sig till detta fenomenalt upplysta promenadstråk också, och det är en helt annan sak.

    Vi har talat med kommunen, men de säger bara att de sänkt watt-talen i alla gatlyktor i kommunen som en besparingsåtgärd.

    Finns det någon möjlighet att ni kan påverka kommunen att göra något åt gatubelysningen i samma del av byn? (Svensvägen, Vrebrovägen m.fl.) Sedan kommunen ändrade watt-talet i glödlamporna finns det ljuspunkter där lyktstolparna står, men på många ställen är det så långt mellan lyktstolparna att det är becksvart mellan dem. Det är läskigt att gå för man vet inte var man sätter fötterna, och det är farligt med trafiken, speciellt med tanke på barn/ungdomar som kommer svischande nerför backarna på rullskidor och cyklar och som bilisterna inte hinner upptäcka i tid. Det kommer att hända en olycka om inget görs åt detta.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.